Zahtevana stran ne obstaja

Iskalni niz:

Št. najdenih dokumentov: 30 iskanje je trajalo (s): 0,1910

Novice LAS

Izvedena prva predstavitev Javnega poziva v Slovenskih Konjicah

V sredo, 21. februarja, je bila v Slovenskih Konjicah v dvorcu Trebnik izvedena prva javna predstavitev 1. javnega poziva za izbor operacij v letu 2018 za sofinanciranje operacij iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

Na predstavitvi je predstavnica vodilnega partnerja LAS "Od Pohorja do Bohorja" Suzana Zupančič Firer predstavila podrobnosti javnega poziva in nekatere spremembe v primerjavi s prejšnjim javnim pozivom. Prav tako so udeleženci delavnice imeli možnost...

Več

Novice LAS

Predstavitev 1. JP LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2017

Delavnici za predstavitev 1. javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2017 za sofinanciranje v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj:

 

 • torek, 11. april 2017, ob 11.00 v sejni sobi RA Kozjansko, Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur,
 • četrtek, 13. april 2017, ob 11.00 v Christianini sobi v Dvoru Trebnik, Grajska 4, 3210 Slovenske Konjice.

 

Prijave na delavnico po elektronski pošti: info@las-pohorje-bohor.si ali po telefonu 03 747 13 ...

Več

Novice LAS

Predstavitev in delavnica za prvi javni razpis za podukrep 16.4 - Vzpostavitev in razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov in za prvi javni razpis za podukrep 16.9 - Diverzifikacija dejavnosti na kmetiji

Vljudno vabljeni na predstavitev za prva javna razpisa za podukrepa 16.4 in 16.9, ki bo v torek, 20. 6. 2017, ob 10.00 uri v sejni dvorani stavbe Slovenijales, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana

 

Na predstavitvi bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja predstavilo pogoje obeh javnih razpisov in elektronski vnos vloge. 

 

Predstavitev javnih razpisov za podukrepa 16.4 in 16.9 bo potekala še na dv...

Več

Novice LAS

Javna predstavitev v Oplotnici bo 8. 3. 2018

Javna predstavitev 1. javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« za izbor operacij v letu 2018 za sofinanciranje operacij iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v Oplotnici bo 8. marca 2018 ob 12.00 v sejni sobi Občine Oplotnica.

 

Predstavitev bi morala biti izvedena 22. 3. 2018, ampak je zaradi močnega sneženja odpadla.

Več

Novice LAS

Predstavitev Odprtega učnega okolja za vse generacije

Zavod Anima Mundi vabi na predstavitev ODPRTEGA UČNEGA OKOLJA ZA VSE GENERACIJE in NOVE TURISTIČNE PONUDBE SLOVENSKIH KONJIC, ki bo v torek, 26. 11. 2019, ob 18. uri v veliko avlo Kulturnega doma Slovenske Konjice.

Več informacij najdete v prilogi.
 

Več

Novice LAS

Predstavitev projekta ITP zeliščarske dediščine na Miklavževem sejmu

Na tradicionalnem Miklavževem sejmu v Zgornjem trgu v Šentjur, kjer bo v soboto, 2. decembra, živahno, pravljično in zabavno, na 25 stojnicah pa bo zadišalo po domačih dobrotah in po praznikih. Zadišalo pa bo tudi po zeliščih, predvsem zeliščnem čaju.

Na sejmu se bo predstavila Zeliščna kmetija Kalan v okviru projekta Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine, ki ga izvaja LAS Od Pohorja do Bohorja v okviru ukrepa 19.3: Sodelovanje lokalnih akcijskih skupin.

 Integralni t...

Več

Novice LAS

Vabilo na predstavitev Odprtega učnega okolja za vse generacije v Zrečah

Dogodek bo v 15. 1. 2020 ob 18.00 v prostorih OŠ Zreče.

Več

Novice LAS

Vabljeni na predstavitev Odprtega učnega okolja za vse generacije na Stranice

Dogodek bo 23. 1. 2020 ob 18.00 v dvorani Krajevne skupnosti Stranice.

Več

Osnovne informacije

Predstavitev LAS "Od Pohorja do Bohorja"

 

NAŠA VIZIJA

 

S skupnimi močmi na podlagi tradicije, bogate naravne in kulturne dediščine naših prednikov ter podjetnosti prebivalcev krepiti gospodarsko moč našega podeželja ter njegovo prepoznavnost kot območja, ki je znalo na inovativen način uspešno spojiti preteklost s prihodnostjo in pri tem ohraniti  in nadgraditi svojo podeželsko identiteto.

 

NAŠ MOTO

 

Razvijamo prihodnost s tradicijo.

 

LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA »OD POHORJA DO BOHORJA«

  ...

Več

Novice LAS

Povabilo k sodelovanju na sejmu KOS

Nosilce dopolnilnih dejavnosti na kmetiji iz LAS širom Slovenije vabimo k sodelovanju (predstavitev in prodaja lastnih proizvodov) na 5. Kmetijsko-obrtniškem sejmu (KOS) v Lenartu, ki bo potekal na Hipodromu Polena med 29. in 31. majem 2015.

 

Za predstavitev dopolnilnih dejavnosti na kmetijah je na voljo pokriti razstavni prostor, cena najema 50,00 EUR + DDV. Za rokodelce - prikaz domače obrti (osebno dopolnilno delo) je najem prostora brezplačen.

 

Prijava je mogoča do 8....

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« objavlja 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2016

Javni poziv je odprt od 2. novembra 2016 do 29. decembra 2016. Rok za oddajo vlog na javni poziv je do 29. 12. 2016 do 12. ure.

Namen javnega poziva je izbor operaciji (projektov), katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja (SLR) na območju občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče v letu 2016 in sofinanciranje njihovih stroškov.

Predmet podpore je dodelitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje stroškov, nastalih...

Več

Delovanje

Delovanje LAS

 

 1. 1.  Opis aktivnosti za vzpostavitev partnerstva
 
Občine Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče predstavljajo zaokroženo podeželsko območje s podobnimi značilnostmi ter predvsem s skupnim ciljem doseči trajnostni in celostni razvoj podeželja. Tako so se leta 2002 dogovorile za vzpostavitev partnerstva ter skupen pristop k pripravi skupnega razvojnega programa podeželja. Izdelavo Razvojnega programa podeželja so z lastnimi finančnimi sre...

Več

Novice LAS

V katalogu LAS tudi LAS Od Pohorja do Bohorja

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo katalog lokalnih akcijskih skupin v programskem obdobju 2014-2020. Katalog vsebuje splošne in konkretne podatke o izvajanju ukrepa M19 - LEADER/CLLD v Sloveniji, zemljevid slovenskih lokalnih akcijskih skupin, informacije o vseh slovenskih LAS-ih (predstavitev LAS-a, cilji strategij lokalnega razvoja in po tri projekte vsakega LAS-a).

Pristop CLLD/LEADER se v programskem obdobju 2014–2020 v Sloveniji izvaja kot del skupnega in...

Več

Novice LAS

Sprememba 1. Javnega poziva LAS za izbor operacij v letu 2016

V Uradnem listu RS, št. 73/16, z dne 18. 11. 2016 je bila objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020 (Uredba). Uredba je dostopna na tej povezavi.

 

Skladno s sprejeto Uredbo  je 1. Javni poziv LAS s pripadajočo razpisno dokumentacijo ustrezno dopolnjen, in sicer v naslednjih točkah:

 •          Javni poziv LAS

 

1. Pri poglavju 3.1 Upravičeni vlagatelji je za drugim odstavkom ...

Več

Novice LAS

Delavnica na temo dostopnosti

Spoštovani,

Vljudno vabljeni na predavanje ge. Andreje Albreht, direktorice zavoda Dostop, z naslovom:

DOSTOPNOST: Uvod v celostno razumevanje dostopnosti in usmeritve pri načrtovanju ureditev, opreme in informacij v urbanih okoljih, ob upoštevanju ranljivih skupin.

Predavanje bo 26. 10. 2018 ob 10.00 v sejni sobi Razvojne agencije Kozjansko, Ulica skladateljev Ipavcev 17, Šentjur.

 

Program:

 • 10.00 do 11.00 – Celostno razumevanje dostopnosti in usmeritve pri načrtov...

Več

Novice LAS

Prvo ponovoletno srečanje UO, RO in Sveta županov LAS

V četrtek, 8. 1. 2015, so se v Preužitkarski koči na Hudinji v Vitanju sestali člani Upravnega odbora (UO) LAS, ki so obravnavali aktualno problematiko, vezano na izvajanje programa Leader v obdobju 2014-2020. Glede na to, da v lanskem letu ni bilo javnega poziva LAS in ga tudi v letošnjem letu ni pričakovati, saj bo večina aktivnosti usmerjena v pripravo Strategije lokalnega razvoja, so se prisotni strinjali, da je kljub t. i. investicijskemu zatišju, potrebno z delom LAS aktivno nadaljev...

Več

Novice LAS

Predlog Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014–2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo predstavilo določbe UREDBE o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020 (v nadaljevanju: Uredba CLLD).

 

Predstavitev je bila namenjena vsem zainteresiranim lokalnim akterjem, ki vidijo priložnost za lokalni razvoj po pristopu »od spodaj navzgor«.

 

Več na http://www.program-podezelja.si/sl/22-vsebina-prp-2014-2020/271-16-1-2...

Več

Kneippova načela

Kneippova načela

Na delavnicah so bila predstavljena Kneippova načela.
 
Predstavitev z delavnice lahko prenesete na spodnji povezavi.

Več

Katalog tipskih rešitev Kneippovih parkov

Katalog tipskih rešitev Kneippovih parkov

Katalog tipskih rešitev Kneippovih parkov za zasebne in javne površine bodo vsi zainteresirani investitorji lahko pridobili na Razvojni agenciji Kozjansko v Šentjurju.
 
Predstavitev z delavnice lahko prenesete na spodnji povezavi.

Več

Informacija o sofinanciranju

Informacija o sofinanciranju

 

 

 

 

 

Lokalna akcijska skupina »Od Pohorja do Bohorja«

Leta 2008 je bilo območje sedmih občin Od Pohorja do Bohorja s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) potrjeno za Leader območje, ki se imenuje Lokalna akcijska skupina (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« in se razprostira na območju občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice...

Več

Novice LAS

Vabilo na 2. delavnico za pripravo programa razvoja kmetijstva in podeželja občine Šentjur 2015-2020

Lepo vabljeni na delavnico, kjer vas bomo seznanili s predlogom razvojnih usmeritev v prihodnjem petletnem obdobju in z možnostjo financiranja posameznih projektov.

 

Vsebina delavnice:

 • izhodišča razvoja kmetijstva in podeželja v okviru pobude CLLD (Razvoj, ki ga vodi lokalna skupnost),
 • predstavitev projekta Lokalna samooskrba,
 • predstavitev predloga oblikovane vizije in strateških ciljev,
 • ukrepi in pobude.

 

Delavnica bo potekala v četrtek, 28. maja 20...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« in LAS Obsotelje in Kozjansko gostili LAS iz Bolgarije

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je gostila predstavnike LAS Lyaskovets-Strazhitsa iz Bolgarije, ki so si na območju občin Zreče in Šentjur ogledali rezultate uspešno izvedenih Leader projektov. Zanimala jih je predvsem sestava projektnih partnerstev, način financiranja ter razlogi priprave in izvedbe posameznih projektov.

 

Z mnogimi izkušnjami od ideje do realizacije, jim je najprej g. Martin Mrzdovnik predstavil projekt Obnova železniške postaje v Zrečah, kjer se je tudi pričel njiho...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« vabi na sejem AGRA v Gornji Radgoni

Tudi letos se LAS »Od Pohorja do Bohorja« predstavlja na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

Tokrat se bomo predstavili na  razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 24. avgusta 2015, v Hali A (nasproti glavnega vhoda).

 

Vabimo vas, da nas obiščete in doživite utrip LAS »Od Pohorja do Bohorja!

Več

Novice LAS

Izšla je letošnja številka časopisa POB

Predstavljamo vam novo številko časopisa POB, časopisa Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«.

 

Tokratna številka časopisa je izdana v elektronski obliki.

 

Zaradi nove perspektive je letošnji POB namenjen podrobnejši predstavitvi postopka izvajanja CLLD 2014-2020.

 

Najdete ga v arhivu POB-ov.

Več

Novice LAS

Vabljeni na tržnico Slovenske Konjice

V soboto, 23. 11. 2019, ste od 8.00 do 11.00 vljudno vabljeni na tržnico Slovenske Konjice, kjer bodo potekali:

 • izmenjevalnica igrač,
 • delavnice za otroke,
 • zbiralnica odpadnega jedilnega olja,
 • okoljske pozornosti,
 • predstavitev in nasveti za izdelavo ekoloških čistil.

Vabljeni tudi na čaj v dnevno sobo na prostem!

Dogodek poteka v okviru operacije Navdih trajnosti.

Več

Novice LAS

LAS na Mlinarski nedelji

Z namenom promocije in predstavitve LAS smo sodelovali na tradicionalni, že 10. Mlinarski nedelji, ki je v nedeljo, 11. 9., potekala na Pungartnikovi (Vovkovi) kmetiji v Lokovini pri Dobrni.

 

Predstavitev je popestril Mirko Čander z zgodbami razbojnika Guzeja ter mlinskih kamnov izpod Rifnika.

Več

Novice LAS

Srečanje na temo lokalne samooskrbe

V sodelovanju z Občino Šentjur, Razvojno agencijo Kozjansko, KGZ Celje – enota Šentjur in Šolskim centrom Šentjur organiziramo srečanje, kjer bomo predstavili potek aktivnosti za povečanje lokalne samooskrbe (uvajanje lokalno pridelane hrane v šole, vrtce …), in sicer v

  

četrtek, 22. septembra 2016, ob 14.30 uri

 na Razvojni agenciji Kozjansko, Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur.

 

Potek srečanja:

 • Pozdrav
 • Predstavitev dosedanjih aktivnosti (projektna...

Več

Novice LAS

Sodelovanje na Kmetijski tržnici 2016

Na povabilo Društva za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom bo LAS »Od Pohorja do Bohorja« sodelovala na večdnevni prireditvi Kmetijska tržnica 2016, ki bo ta vikend v Ilirski Bistrici, več v priloženem programu.

 

Samo predstavitev LAS bosta obogatila ekološka kmetija Čadej z mlečnimi izdelki, žiti in moko ter turistična kmetija Arbajter z mesnimi izdelki.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Občina Šentjur