Zahtevana stran ne obstaja

Iskalni niz:

Št. najdenih dokumentov: 30 iskanje je trajalo (s): 0,1105

Novice LAS

Predstavitev 1. JP LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2017

Delavnici za predstavitev 1. javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2017 za sofinanciranje v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj:

 

  • torek, 11. april 2017, ob 11.00 v sejni sobi RA Kozjansko, Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur,
  • četrtek, 13. april 2017, ob 11.00 v Christianini sobi v Dvoru Trebnik, Grajska 4, 3210 Slovenske Konjice.

 

Prijave na delavnico po elektronski pošti: info@las-pohorje-bohor.si ali po telefonu 03 74...

Več

Osnovne informacije

Predstavitev LAS "Od Pohorja do Bohorja"

 

NAŠA VIZIJA

 

S skupnimi močmi na podlagi tradicije, bogate naravne in kulturne dediščine naših prednikov ter podjetnosti prebivalcev krepiti gospodarsko moč našega podeželja ter njegovo prepoznavnost kot območja, ki je znalo na inovativen način uspešno spojiti preteklost s prihodnostjo in pri tem ohraniti  in nadgraditi svojo podeželsko identiteto.

 

NAŠ MOTO

 

Razvijamo prihodnost s tradicijo.

 

LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA »OD POHORJA DO B...

Več

Novice LAS

Izvedena prva predstavitev Javnega poziva v Slovenskih Konjicah

V sredo, 21. februarja, je bila v Slovenskih Konjicah v dvorcu Trebnik izvedena prva javna predstavitev 1. javnega poziva za izbor operacij v letu 2018 za sofinanciranje operacij iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

Na predstavitvi je predstavnica vodilnega partnerja LAS "Od Pohorja do Bohorja" Suzana Zupančič Firer predstavila podrobnosti javnega poziva in nekatere spremembe v primerjavi s prejšnjim javnim pozivom. Prav tako so udeleženci delavnice imeli mo...

Več

Novice LAS

Javna predstavitev v Oplotnici bo 8. 3. 2018

Javna predstavitev 1. javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« za izbor operacij v letu 2018 za sofinanciranje operacij iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v Oplotnici bo 8. marca 2018 ob 12.00 v sejni sobi Občine Oplotnica.

 

Predstavitev bi morala biti izvedena 22. 3. 2018, ampak je zaradi močnega sneženja odpadla.

Več

Novice LAS

Prvo ponovoletno srečanje UO, RO in Sveta županov LAS

V četrtek, 8. 1. 2015, so se v Preužitkarski koči na Hudinji v Vitanju sestali člani Upravnega odbora (UO) LAS, ki so obravnavali aktualno problematiko, vezano na izvajanje programa Leader v obdobju 2014-2020. Glede na to, da v lanskem letu ni bilo javnega poziva LAS in ga tudi v letošnjem letu ni pričakovati, saj bo večina aktivnosti usmerjena v pripravo Strategije lokalnega razvoja, so se prisotni strinjali, da je kljub t. i. investicijskemu zatišju, potrebno z delom LAS aktivno ...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« in LAS Obsotelje in Kozjansko gostili LAS iz Bolgarije

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je gostila predstavnike LAS Lyaskovets-Strazhitsa iz Bolgarije, ki so si na območju občin Zreče in Šentjur ogledali rezultate uspešno izvedenih Leader projektov. Zanimala jih je predvsem sestava projektnih partnerstev, način financiranja ter razlogi priprave in izvedbe posameznih projektov.

 

Z mnogimi izkušnjami od ideje do realizacije, jim je najprej g. Martin Mrzdovnik predstavil projekt Obnova železniške postaje v Zrečah, kjer se je tudi ...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« vabi na sejem AGRA v Gornji Radgoni

Tudi letos se LAS »Od Pohorja do Bohorja« predstavlja na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

Tokrat se bomo predstavili na  razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 24. avgusta 2015, v Hali A (nasproti glavnega vhoda).

 

Vabimo vas, da nas obiščete in doživite utrip LAS »Od Pohorja do Bohorja!

Več

Novice LAS

LAS na Mlinarski nedelji

Z namenom promocije in predstavitve LAS smo sodelovali na tradicionalni, že 10. Mlinarski nedelji, ki je v nedeljo, 11. 9., potekala na Pungartnikovi (Vovkovi) kmetiji v Lokovini pri Dobrni.

 

Predstavitev je popestril Mirko Čander z zgodbami razbojnika Guzeja ter mlinskih kamnov izpod Rifnika.

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« objavlja 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2016

Javni poziv je odprt od 2. novembra 2016 do 29. decembra 2016. Rok za oddajo vlog na javni poziv je do 29. 12. 2016 do 12. ure.

Namen javnega poziva je izbor operaciji (projektov), katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja (SLR) na območju občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče v letu 2016 in sofinanciranje njihovih stroškov.

Predmet podpore je dodelitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje stroškov, n...

Več

Novice LAS

Znani nagrajenci nagradne igre LAS

Na sedež LAS »Od Pohorja do Bohorja« je prispelo kar 50 izpolnjenih križank, ki so bile objavljene v časopisu POB, od tega 33 s pravilnimi odgovori.

 

Komisija je žrebanje nagrajencev izvedla 2. 12. 2016, na sedežu LAS, in sicer so bili izžrebani:

Marija Marem, Krivica 43a, Prevorje;

Stanislav Preložnik, Mestni trg 12, Slovenske Konjice;

Marija Fideršek, Škalce 33, Slovenske Konjice.

 

Nagrajenci bodo o prevzemu nagrade obveščeni z navadno pošto.

...

Več

Delovanje

Delovanje LAS

 

  1. 1.  Opis aktivnosti za vzpostavitev partnerstva
 
Občine Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče predstavljajo zaokroženo podeželsko območje s podobnimi značilnostmi ter predvsem s skupnim ciljem doseči trajnostni in celostni razvoj podeželja. Tako so se leta 2002 dogovorile za vzpostavitev partnerstva ter skupen pristop k pripravi skupnega razvojnega programa podeželja. Izdelavo Razvojnega programa podeželja so z lastnimi fin...

Več

Novice LAS

V katalogu LAS tudi LAS Od Pohorja do Bohorja

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo katalog lokalnih akcijskih skupin v programskem obdobju 2014-2020. Katalog vsebuje splošne in konkretne podatke o izvajanju ukrepa M19 - LEADER/CLLD v Sloveniji, zemljevid slovenskih lokalnih akcijskih skupin, informacije o vseh slovenskih LAS-ih (predstavitev LAS-a, cilji strategij lokalnega razvoja in po tri projekte vsakega LAS-a).

Pristop CLLD/LEADER se v programskem obdobju 2014–2020 v Sloveniji izvaja kot del skupnega...

Več

Novice LAS

Sprememba 1. Javnega poziva LAS za izbor operacij v letu 2016

V Uradnem listu RS, št. 73/16, z dne 18. 11. 2016 je bila objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020 (Uredba). Uredba je dostopna na tej povezavi.

 

Skladno s sprejeto Uredbo  je 1. Javni poziv LAS s pripadajočo razpisno dokumentacijo ustrezno dopolnjen, in sicer v naslednjih točkah:

  •          Javni poziv LAS

 

1. Pri poglavju 3.1 Upravičeni vlagatelji je za drugim odst...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« nadaljuje z izvajanjem pristopa Leader

Lokalna akcijska skupina (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« izvaja delavnice za pripravo strategije lokalnega razvoja (SLR) za obdobje 2014-2020. Delavnice, ki so že bile izvedene v Oplotnici, Vitanju, Zrečah, na Dobrni in v Slovenskih Konjicah, so namenjene lokalnemu okolju, t.j. posameznikom, društvom, podjetjem idr., da sami aktivno sodelujejo pri analizi dejanskega stanja na območju ter na podlagi tega oblikujejo želene cilje razvoja podeželja.

 

Udeleženci delavnic so izka...

Več

Novice LAS

LAS »Virovitički prsten« na obisku v LAS »Od Pohorja do Bohorja«

V teh vročih poletnih dneh je LAS »Od Pohorja do Bohorja« gostila hrvaško LAS »Virovitički prsten« (LAG »VIP«). LAG »VIP« se nahaja na severozahodnem delu Virovitičko-podravske županije, v Slavoniji, žitnici Hrvaške.

 

V Šentjurju so se najprej osvežili v kneippovem parku Doma starejših Šentjur in se seznanili z načeli kneippanja. Uspešno delovanje LAS »Od Pohorja do Bohorja« jim je v Vinogradnikovi učni kleti predstavila mag. Andreja Smolej, direktorica RA ...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« na 3. letnem festivalu LAS-ov

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je od 26. do 28. junija 2015 sodelovala na 3. letnem festivalu LAS-ov, ki ga je v Biogradu na Moru, Hrvaška, organizirala LAS Laura.

 

Na festivalu, na katerem je sodelovalo več kot 300 predstavnikov, 56 LAS-ov, iz 10 držav, smo se predstavili s promocijskim materialom LAS-a, vzpostavili kontakte s predstavniki LAS sosednjih držav, na temo projektov sodelovanja v okviru izvajanja CLLD – lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost ter sodelovali na del...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« zbira projektne predloge

LAS »Od Pohorja do Bohorja« pripravlja strategijo lokalnega razvoja (SLR), ki bo zajela lokalne potrebe ter priložnosti območja občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče.

 

Strategijo lokalnega razvoja, ki bo pripomogla k trajnostnemu razvoju našega podeželja, želimo pripraviti skupaj z vami, zato vas vabimo, da se vključite s svojimi izkušnjami, predlogi, idejami ter nam na obrazcu posredujete vaše projektne ideje.

 

Izpolnje...

Več

Novice LAS

Podpis Pogodbe o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«

RA Kozjansko skupaj z občinami Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče vabi na podpis Pogodbe o ustanovitvi in delovanju Lokalne akcijske skupine (LAS) »Od Pohorja do Bohorja«, ki bo v četrtek, 27. avgusta 2015, ob 10,00 uri, v prostorih Kulturno turističnega centra Oplotnica.

 

Podpisu Pogodbe bo sledila Ustanovna skupščina LAS »Od Pohorja do Bohorja«.

 

Prijave sprejemamo na telefonski številki 03 747 13 02, kjer dobite tudi osta...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja bo Bohorja« na sejmu AGRA

V ponedeljek, 24. 8. 2015, se je LAS »Od Pohorja do Bohorja« na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni predstavila s primeri dobrih praks na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

S svojo ponudbo so sodelovali predstavniki Društva Izviri Dobrina, ki so promovirali Grajsko učno pot Žusem, ki je bila vzpostavljena v okviru istoimenskega Leader projekta, ponudbo je dopolnila Marija Zalokar z unikatnimi otroškimi oblačili, ...

Več

Novice LAS

45 podpisnikov Pogodbe o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«

V četrtek, 27. avgusta 2015, je v dvorani Kulturno turističnega centra v Oplotnici 45 predstavnikov javnih, zasebnih in pravnih subjektov z območja občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče podpisalo Pogodbo o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«. Za vodilnega partnerja je bila izbrana Razvojna agencija Kozjansko, ki je že v obdobju 2007-2013 kot upravljalec LAS zagotavljala vso potrebno podporo delovanju LAS.

 

Vzpostav...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« aktivna tudi v obdobju 2014-2020

V sredo, 16. septembra 2015, je bila na Razvojni agenciji Kozjansko, izvedena že sedma delavnica LAS za pripravo Strategije lokalnega razvoja (SLR), kar je trenutno glavna naloga LAS. V SLR bo območje LAS, ki vključuje občine Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, na podlagi analize lokalnih potreb in zmožnosti območja, zastavilo razvojne cilje, k uresničevanju katerih si bo v obdobju 2014-2020 prizadevalo. Cilji pa morajo biti seveda usklajeni tud...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« oddala Strategijo lokalnega razvoja

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je na 2. seji Skupščine LAS, ki je bila 22. 10. 2015 v Šentjurju, soglasno potrdila Strategijo lokalnega razvoja LAS za obdobje 2014-2020, ki jo je prejšnji teden tudi posredovala Koordinacijskemu odboru CLLD v pregled.

 

Skupščine se je udeležilo 40 članov LAS, ki so po obravnavi in potrditvi Pravil delovanja LAS, obravnavali še Strategijo lokalnega razvoja (SLR), ki predstavlja temeljni dokument LAS za črpanje sredstev iz Evropskega kmetijs...

Več

Novice LAS

Obisk predstavnikov LAS iz Poljske

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je v četrtek, 19. novembra 2015, gostila predstavnike različnih lokalnih akcijskih skupin in ministrstva za kmetijstvo iz Poljske. Organizator večdnevne strokovne ekskurzije za predstavnike iz Poljske, v okviru katere so obiskali tudi naš LAS, je bila LAS Sožitje med mestom in podeželjem.

 

V poznih popoldanskih urah so se udeleženci v prostorih vodilnega partnerja LAS, Razvojne agencije Kozjansko, v Šentjurju seznanili z LAS »Od Pohorja do Bo...

Več

Novice LAS

Skupščina LAS Od Pohorja do Bohorja

V prostorih RA Kozjansko je dne 8. 3. 2016 potekala 2. Redna skupščina LAS Od Pohorja do Bohorja. Na seji so bile predstavljene in potrjene dopolnitve k Strategiji lokalnega razvoja  za LAS »Od Pohorja do Bohorja«.

 

Prisotne člane sta v uvodu pozdravila Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo in mag. Nena Dokuzov, vodja Sektorja za socialn...

Več

Novice LAS

Festival slovenskih LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« se je udeležila dvodnevnega Festivala slovenskih LAS, ki je 9. in 10. septembra v organizaciji Društva za razvoj slovenskega podeželja potekal v Kopru.

 

Petek je bil namenjen strokovnemu posvetu festivala, z osrednjo temo regionalno mednarodno povezovanje in sodelovanje, na katerem so predstavniki različnih organizacij, tudi tuji predstavniki, predstavili svoj pogled na izvajanje Leader in  CLLD.

 

Naslednji dan so se v centru Kopra predst...

Več

Novice LAS

Delavnice LAS

Vodilni partner LAS, Razvojna agencija Kozjansko, izvaja na območju občin, vključenih v LAS »Od Pohorja do Bohorja«, predstavitve objavljenega 1. Javnega poziva LAS za izbor operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

 

Predstavitve, ki se jih je skupaj udeležilo več kot 30 potencialnih prijaviteljev, so bile izvedene že na Dobrni, v Slovenskih Konjicah, Zrečah in Šentjurju.

 

Udeležba kaže na velik interes območja za prijavo operacij, ...

Več

Novice LAS

Izvedena 4. redna Skupščina LAS »Od Pohorja do Bohorja«

Na sedežu LAS »Od Pohorja do Bohorja« je potekala 4. redna skupščina LAS, ki se je udeležilo 31 članov.

 

Predstavnica vodilnega partnerja LAS, ga. Andreja Smolej, je navzočim predstavila poročilo o delu LAS »Od Pohorja do Bohorja« v obdobju 2007-2013, ki ga je skupščina LAS tudi potrdila.

 

Sledila je obravnava in potrditev Letnega načrta aktivnosti za podukrep 19.4. – Podpora za tekoče stroške in stroške animacije za leto 2016 kot tudi za leto 2017, sez...

Več

Novice LAS

Organ upravljanja LAS »Od Pohorja do Bohorja« potrdil 1. Javni poziv LAS

Na 5. korespondenčni seji je Organ upravljanja LAS potrdil vsebino ter objavo 1. Javnega poziva LAS in razpisne dokumentacije za izbor operacij, ki bodo prispevale k ciljem in kazalnikom Strategije lokalnega razvoja LAS »Od Pohorja do Bohorja« in bodo sofinancirane s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Več

Novice LAS

Razveljavitev 1. Javnega poziva LAS za leto 2016

Organ upravljanja LAS »Od Pohorja do Bohorja« je na svoji 6. Korespondenčni seji, ki je potekala 16. 12. 2016, razveljavil 1. Javni poziv LAS »Od Pohorja do Bohorja« za izbor operacij iz naslova podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, ki je bil objavljen 2. 11. 2016, z rokom za oddajo prijav 29. 12. 2016.

 

Razveljavitev 1. Javnega poziva LAS za leto 2016 je posledica sprejetja Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredb...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« objavlja 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2016 za sofinanciranje operacij iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

Javni poziv je odprt od 19. decembra 2016 do 20. januarja 2017. Rok za oddajo vlog na javni poziv je do 20. 1. 2017 do 12. ure.


Razpis je objavljen na: http://www.las-pohorje-bohor.si/Razpisi_1.html


Informacije o javnem pozivu lahko pridobite po elektronski pošti: info@las-pohorje-bohor.si ali po telefonu 03/ 747 13 02, vsak delovnik od 9:00 do 13:00.

 

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Občina Šentjur