Prvo ponovoletno srečanje UO, RO in Sveta županov LAS

V četrtek, 8. 1. 2015, so se v Preužitkarski koči na Hudinji v Vitanju sestali člani Upravnega odbora (UO) LAS, ki so obravnavali aktualno problematiko, vezano na izvajanje programa Leader v obdobju 2014-2020.

V četrtek, 8. 1. 2015, so se v Preužitkarski koči na Hudinji v Vitanju sestali člani Upravnega odbora (UO) LAS, ki so obravnavali aktualno problematiko, vezano na izvajanje programa Leader v obdobju 2014-2020. Glede na to, da v lanskem letu ni bilo javnega poziva LAS in ga tudi v letošnjem letu ni pričakovati, saj bo večina aktivnosti usmerjena v pripravo Strategije lokalnega razvoja, so se prisotni strinjali, da je kljub t. i. investicijskemu zatišju, potrebno z delom LAS aktivno nadaljevati in razvijati nove projektne ideje, s katerimi bomo lahko črpali Leader sredstva tudi v obdobju 2014-2020.

Sledila je predstavitev Preužitkarske koče s strani nekdanjega predsednika Kulturno turističnega društva Sveti Vid ter njihovega prizadevanja k ohranitvi bogate kulturne dediščine. Pridružili so se še člani Razvojnega odbora ter Sveta županov LAS.

Po zanimivi predstavitvi je bilo zopet bolj delovno, saj smo nadaljevali s predstavitvijo izvedenih aktivnosti v okviru LAS, planom dela za leto 2015, ki pa je seveda vezan na sprejetje Uredbe o izvajanju programa Leader.

Aktivni razpravi je sledilo še dobro domače kosilo, s katerim nas je predsedujoča Občina Vitanje prijazno pogostila v Gostilni Čebelica.

SHIFT + A