Obisk predstavnikov LAS iz Poljske

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je v četrtek, 19. novembra 2015, gostila predstavnike različnih lokalnih akcijskih skupin in ministrstva za kmetijstvo iz Poljske.

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je v četrtek, 19. novembra 2015, gostila predstavnike različnih lokalnih akcijskih skupin in ministrstva za kmetijstvo iz Poljske. Organizator večdnevne strokovne ekskurzije za predstavnike iz Poljske, v okviru katere so obiskali tudi naš LAS, je bila LAS Sožitje med mestom in podeželjem.

V poznih popoldanskih urah so se udeleženci v prostorih vodilnega partnerja LAS, Razvojne agencije Kozjansko, v Šentjurju seznanili z LAS »Od Pohorja do Bohorja«, pridobili informacije o delovanju v obdobju 2007-2013, izvedenih Leader projektih ter aktivnostih priprave na novo programsko obdobje 2014-2020. Najbolj jih je zanimal sam izbor projektov, način potrjevanja ter razdelitve finančnih sredstev. V nadaljevanju je nato sledil sprehod skozi mestno jedro Slovenskih Konjic, kjer so se podrobneje seznanili še s projekti Obnova parne lokomotive Slovenske Konjice, Dobrote podeželja oživljajo Stari trg in Z moje dežele. Precej vprašanj so imeli vezanih na temo lokalne samooskrbe in socialnega podjetništva.

Dan so zaključili v Žički Kartuziji, ki so si jo ogledali ob sprehodu z baklami, nadaljevali z degustacijo izbranih vin v Otokarjevi peninski kleti ter z okusno in tudi že zasluženo večerjo v Gastužu, najstarejši gostilni v Sloveniji.

Zadovoljni s sprejemom in številnimi koristnimi informacijami, smo dan zaključili z dogovorom, da se naslednje leto ponovno srečamo na Poljskem.

SHIFT + A