V Društvu Eksena zaživel Dnevni center Vile Eksena

V marcu se je uspešno zaključil projekt Dnevni center Vile Eksena, v sklopu katerega se je v prostorih Društva Eksena vzpostavil prostor za medgeneracijsko druženje, ki bo omogočal animacijske, prostočasne in druge aktivnosti za aktivno preživljanje prostega časa za ranljive skupine kot tudi za druge prebivalce območja LAS »Od Pohorja do Bohorja«.

Nabor projektnih aktivnosti je bil zelo raznolik, izvedle so se brezplačne unikatne delavnice na katerih so udeleženci skozi skrbno pripravljene vsebine in organizirane dejavnosti spodbujali krepili in razvijali strpne in spoštljive medsebojne odnose. Izvedenih je bilo 9 poučnih ekodelavnic, v sklopu katerih so udeleženci pridobivali konkretna znanja o ločevanju odpadkov in možnosti ponovne uporabe materialov, ki bi jih drugače zavrgli. Na delavnici, izvedeni v sodelovanje s Centrom Noordung so otroci in mladostniki spoznavali okolje, vesolje in vesoljske tehnologije, povezano z okoljem.

S projektom so bili doseženi vsi zastavljeni cilji. Projekt Dnevni center Vila Eksena je vsem dal veliko znanj in praks ravnanja z odpadki, aktivnosti za učinkovito rabo naravnih virov, načinov ravnanja z okoljem in varovanjem le-tega. Na zabaven in lahkoten način so udeleženci delavnic krepili pozitiven odnos do okolja, medsebojno sodelovanje in strpnost.

Več o projektu: https://www.las-pohorje-bohor.si/1.-javni-poziv-LAS-Od-Pohorja-do-Bohorja-za-leto-2020-sklad-EKSRP/Dnevni-center-Vile-Eksena/

SHIFT + A