Lokalna akcijska skupina »Od Pohorja do Bohorja« uradno potrjena

Lokalna akcijska skupina »Od Pohorja do Bohorja« je prejela pozitivno odločbo s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, s katero je potrjena Strategija lokalnega razvoja.

Lokalna akcijska skupina (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« je prejela pozitivno odločbo s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, s katero je potrjena Strategija lokalnega razvoja (SLR), ki jo je LAS oddala 27. 10. 2015 na Javni poziv za oblikovanje lokalnih partnerstev. LAS, ki jo zastopa vodilni partner, Razvojna agencija Kozjansko, je za izvajanje operacij (projektov), v okviru potrjene SLR, upravičena do sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 1.214.265 EUR ter Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 663.000 EUR.

Prvi javni poziv za izbor operacij v okviru SLR bo LAS objavila predvidoma novembra 2016.

V strategiji izpostavljene potrebe na območju LAS so jasno usmerjene v zagotavljanje osnovnih pogojev za razvoj dejavnosti in ustvarjanje delovnih mest, ohranjanje in varovanje narave in okolja ter aktivno vključevanje ranljivih skupin, iz česar izhajajo tudi glavni cilji:

  • ustrezna infrastruktura za bivanje in delo,
  • ohranjena in ustvarjena delovna mesta,
  • ohranjanje biotske raznovrstnosti in varovanje naravnih vrednot,
  • izboljšanje pogojev za večjo vključenost prepoznanih ranljivih skupin.

Povezava do novice na spletni strani PRP:

http://www.program-podezelja.si/sl/infoteka/sporocila-za-javnost/581-12-9-2016-osem-novih-odlocb-o-lokalnih-akcijskih-skupinah-za-obdobje-2014-2020

SHIFT + A