Novice LAS

Znani nagrajenci Nagradne zagonetke v časopisu POB

V časopisu POB, ki je izšel konec novembra 2017, smo poleg novic povezanih z razvojem podeželja in izvajanja programa LEADER/CLLD, objavili tudi nagradno zagonetko. Naletela je na odličen odziv, saj smo do 20. 12. 2017 prejeli kar 162 odgovorov!

Več

Terminski načrt objave javnih razpisov iz naslova Programa razvoja podeželja 2014–2020 v letu 2018

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v prihajajočem letu predvidoma objavilo 16 javnih razpisov.

Več

Sprememba uredbe CLLD

15. decembra je bila v Uradnem listu RS št. 72/2017 objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več

Predstavitev projekta ITP zeliščarske dediščine na Miklavževem sejmu

Na tradicionalnem Miklavževem sejmu v Zgornjem trgu v Šentjur, kjer bo v soboto, 2. decembra, živahno, pravljično in zabavno, na 25 stojnicah pa bo zadišalo po domačih dobrotah in po praznikih. Zadišalo pa bo tudi po zeliščih, predvsem zeliščnem čaju. Na sejmu se bo predstavila Zeliščna kmetija Kalan v okviru projekta Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine, ki ga izvaja LAS Od Pohorja do Bohorja v okviru ukrepa 19.3: Sodelovanje lokalnih akcijskih skupin.  Integralni ...

Več

Sprejemanje predlogov za spremembo Strategije lokalnega razvoja

Lokalna akcijska skupina lahko enkrat letno predlaga spremembo strategije lokalnega razvoja.

Več

Potrjeni prvi dve operaciji s strani MGRT

S strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) smo prejeli obvestilo o potrditvi prvih dveh operacij, ki bosta prispevali k uresničevanju ciljev zastavljenih v Strategiji lokalnega razvoja (SLR) LAS »Od Pohorja do Bohorja«.

Več

Bodite del zgodbe Zdenke Serajnik

Vabljeni na Mednarodni znanstveni simpozij o delih Zdenke Serajnik, ki bo od petka, 21. 10., do nedelje, 22. 10. 2017, v Slovenskih Konjicah in Oplotnici.

Več

Festival ljubljanskega podeželja

LAS »Od Pohorja do Bohorja« podpira in spodbuja lokalni razvoj tudi s povezovanjem ponudnikov ekoloških in sonaravnih izdelkov ter kulinaričnih dobrot ter skupnim nastopom na trgu.

Več

Lokalna akcijska skupina »Od Pohorja do Bohorja« pričakuje dokončne potrditve izbranih operacij iz dveh razpisov

Vodilni partner Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«, Razvojna agencija Kozjansko, je v mesecu maju 2017 na Agencijo Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP) posredoval celotno dokumentacijo za 7 operacij iz 1. Javnega poziva LAS v letu 2016.

Več

4. slovenski podeželski parlament

21. in 22. septembra 2017 je potekal 4. slovenski podeželski parlament.

Več

Sestanek ARSKTRP glede problematike izvajanja projektov CLLD

Agencija RS za kmetijske trge in razvoja podeželja (ARSKTRP) je 12. 9. 2017 organizirala sestanek glede problematike izvajanja projektov v okviru CLLD, financiranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

Več

Svetovni dan turizma odpira vrata v Žičko kartuzijo, 27. 9. 2017

Kot vsako leto, bomo tudi ob letošnjem Svetovnem dnevu turizma, 27. 9.,  odprli vrata v Žičko kartuzijo, torej bo vstop za vse brezplačen.

Več

Ob dnevih evropske kulturne dediščine vabimo na delavnico Možnosti interpretacije hiš znanih oseb

Delavnico bomo izvedli v Ipavčevi hiši 28. 9. 2017 ob 10.00.

Več

Študijska tura STO "Neputevye zametki" - obiskali tudi Žičko kartuzijo

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila povezavo do drugega dela oddaje o Sloveniji v seriji “Neputevye zametki” ruske televizije Prvi kanal, ki je obiskala Žičko kartuzijo.

Več

Hoja med krošnjami

V torek, 12. septembra, so predstavniki Destinacije Rogla-Pohorje obiskali Narodni park Bavarski gozd z namenom spoznati primer dobre prakse projekta »hoja med krošnjami«, ki si ga v zelo bližnji prihodnosti želijo uresničiti tudi na Rogli.

Več

Objavljen osnutek pogodbe o sofinanciranju operacij – sklad ESRR

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) bo v skladu z Uredbo CLLD, za odobrene operacije, sklenilo pogodbo z upravičencem (vodilnim partnerjem na operaciji).

Več

Povabilo k partnerskemu sodelovanju

Ves čas delovanja Združenja slovenskih ekoloških kmetov intenzivno iščejo ekološke proizvajalce živil s tržnimi viški, ki bi jih lahko vključili v skupno blagovno znamko.

Več

Kanadska televizija obiskala turistično destinacijo Rogla-Pohorje

Destinacijo Rogla-Pohorje je od 1. do 8. avgusta obiskala ekipa kanadske televizije Ocean TV iz Montreala. 

Več

Odobrena operacija sodelovanja LAS na temo zelišč

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je odobrila operacijo sodelovanja »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«, ki jo je skupaj prijavilo šest LAS iz vseh koncev Slovenije.

Več

Sodelujte na City Games 2017

City Games v preteklosti znane pod imenom Jadranske igre so 1. julija začele že svojo osmo sezono. V Sloveniji so Jadranske igre prvič organizirali leta 2013 v Slovenskih Konjicah.

Več
SHIFT + A