V novembru uspešno zaključen še 1 projekt – Urejanje športnega parka Šentjur - 3. faza

V poletni sezoni je bila uspešno zaključena prenova Bazena Šentjur, ki je potekala v sklopu projekta Urejanje športnega parka Šentjur - 3. faza, delno sofinanciranega s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Tako so se lahko prvi kopalci v prenovljenem bazenu namočili že sredi najbolj vroče kopalne sezone. 

Šentjurski bazen pomeni za vse prebivalce mesta, okolice in občine dostopno osvežitev in rekreacijo, omogoča druženje ter zdravo in aktivno preživljanje prostega časa skozi poletne počitnice za  otroke in mlade. Zgrajen je bil konec 60. let prejšnjega stoletja in se je obnavljal 20 let kasneje, nato pa ni bil več deležen posodobitev, zaradi česar je bil precej dotrajan. V sklopu prenove se je obnovila celotna strojnica bazena, sanirana sta bila plavalni in otroški bazen, ter prenovljena zunanja ureditev. Bazen je tako zasijal v novi podobi, brez arhitektonskih ovir, dostopen vsem obiskovalcem, tudi ranljivim skupinam. Ob otvoritvi bazena je bil julijskih dneh v sklopu projekta izveden tudi družinski dan z raznovrstnimi aktivnostmi, ki so se jih z navdušenjem udeležili obiskovalci vseh generacij.
 

Več o projektu: https://www.las-pohorje-bohor.si/1.-Javni-poziv-LAS-Od-Pohorja-do-Bohorja-v-letu-2019-sklad-ESRR-/Urejanje-sportnega-parka-Sentjur--3.-faza/

SHIFT + A