Sodelujte na City Games 2017

City Games v preteklosti znane pod imenom Jadranske igre so 1. julija začele že svojo osmo sezono. V Sloveniji so Jadranske igre prvič organizirali leta 2013 v Slovenskih Konjicah.

City Games v preteklosti znane pod imenom Jadranske igre so 1. julija začele že svojo osmo sezono. V Sloveniji so Jadranske igre prvič organizirali leta 2013 v Slovenskih Konjicah in od takrat vsako leto zabavajo vse generacije. Zmagovalci City Games v Sloveniji tudi redno zastopajo državo na mednarodnem delu iger, kjer dosegajo odlične rezultate.

Letos se bo karavana City Games v Sloveniji ustavila med 13. in 18. avgustom. Igre bodo organizirane po sistemu treh challengerjev: v Mariboru - 13.8., v Ajdovščini - 15.8. in v Kopru - 16.8. Slovenski finale bo 18.8. v Kranju.

Zmagovalec slovenskega finala bo Slovenijo zastopal na mednarodnem delu tekmovanja, kjer bodo nastopili tudi najboljši predstavniki Hrvaške, Srbije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Madžarske, Poljske, Luksemburga in Italije. Igre bo v Sloveniji spremljala nacionalna televizija RTV Slovenija, mednarodno tekmovanje pa bodo spremljale televizije sodelujočih držav.

Ker želimo, da na igrah sodeluje čim več predstavnikov različnih mest in občin, vas vabimo, da se na City Games prijavite kot ekipa, ki bo predstavljala vašo občino ali mesto. Na igrah sodelujejo 8 članske ekipe, v katerih morajo biti vsaj 3 ženske. Prijava ekipe na City Games je brezplačna, prijavite se na tej povezavi TUKAJ

Poleg rekreativnih športnikov in športnic na igrah sodelujejo tudi uveljavljeni športniki, tako so se na City Games igrah do sedaj borili tudi slovenski gimnatičar Rok Klavora, večkratni nosilec olimpijskih medalj v veslanju Alessio Sartorio iz Italije, eden izmed najboljših vaterpolistov na svetu Vladimir Gojkovič, svetovni prvak v kickboxu Dimitri Giorgijev in mnogi drugi. Organizatorji iger v Sloveiji so Kooperativa Konjice, agencija Adria events iz Rijeke in občine gostiteljice. 

Za več informacij obiščite uradno spletno stran iger: http://www.city-games.com, potek iger pa lahko spremljate tudi preko Facebook-a, Twitter-ja in Instagrama.

City Games Slovenija:
Peter Kastelic
tel.: +386 40 390 873 


 

SHIFT + A