Nadaljujemo uspešne zgodbe LAS »Od Pohorja do Bohorja« – Odobrena 2 projekta podukrepa 19.3!

V juniju je Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja z odločbami odobrila kar 2 projekta LAS »Od Pohorja do Bohorja«, ki smo jih v partnerstvu z drugimi LAS iz Slovenije in Bolgarije prijavili na 6. javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, objavljen v februarju. V sklopu razpisa je bilo odobrenih 12 projektov sodelovanja.

Ključen poudarek razpisa je bilo merilo Prispevek k doseganju strategije »Od vil do vilic« za pravičen, zdrav in okolju prijazen okoljski sistem, v partnerstvo pa je bilo dobrodošlo vključevanje deležnikov s področja ekološkega kmetovanja.  

Odobrena sta bila projekta: Eko gajbico, prosim! ter Ko zadišijo zeli …

Raznoliko projektno partnerstvo LAS »Od Pohorja do Bohorja« je zasnovalo projektne aktivnosti, ki naslavljajo tematike spodbujanja pridelave, predelave ekološke hrane, ozaveščanju o podnebnih spremembah in prilagajanju nanje, okoljske trajnosti ter vključevanja ranljivih skupin. S partnerji drugih LAS pa so bile zasnovane skupne projektne vsebine s prenosi praks na druga območja.

SHIFT + A