MGRT podpisalo pogodbe o sofinanciranju operacij, izbranih na 1. javnem pozivu LAS v letu 2017

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je podpisalo pogodbe o sofinanciranju operacij iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), in sicer za dve operaciji, za kateri smo v oktobru 2017 prejeli obvestilo o njuni potrditvi.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je podpisalo pogodbe o sofinanciranju operacij iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), in sicer za dve operaciji, za kateri smo v oktobru 2017 prejeli obvestilo o njuni potrditvi.

Potrjeni operaciji sta bili s strani LAS »Od Pohorja do Bohorja« izbrani na 1. javnem pozivu LAS v letu 2017, na katerem je LAS skupno izbrala 10 operacij. S strani MGRT smo v januarju 2018 prejeli obvestilo o potrditvi še dveh operacij, medtem ko je ostalih šest še v postopku obravnave.

Potrjeni operaciji s strani LAS in MGRT 

Medgeneracijski vadbeni park na prostem – 1. faza

  • Vodilni partner: Unitur Turistične in druge poslovne dejavnosti d.o.o.
  • Projektni partner: Društvo upokojencev Zreče.
  • Postavitev 1. faze sodobnega vadbenega centra na prostem v parku v Zrečah, s ciljem spodbujanja zdravega in aktivnega življenjskega sloga za izboljšanje kvalitete življenja prepoznanim ranljivim skupinam. Načrtovane aktivnosti: priprava programov za vadbo, postavitev parka, oblikovanje in tisk brošur, izdelava tabel ter promocija. Pričakovani neposredni rezultati: izvedene delavnice, izdelan produkt zdrave in varne vadbe, postavljen park, izdelane in prevedene brošure, izdelane in postavljene table, promocija in predstavitev operacije ter izboljšani pogoji za večje vključevanje prepoznanih ranljivih skupin.
  • Odobreni znesek sofinanciranja ter stopnja sofinanciranja: do 46.534,58 € oz. v višini 80 % skupnih upravičenih stroškov operacije.
  • Obdobje izvajanja aktivnosti: 1.10.2017 – 30.6.2018.

TUR-INFOMAT – inovativno informiranje ranljivih skupin v urbanih območjih

  • Vodilni partner: LTO Rogla – Zreče, GIZ.
  • Projektni partnerji: Razvojna agencija Kozjansko, JZ za turizem, šport, kulturo Dobrna, Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Občina Šentjur, Občina Vitanje in Območno društvo invalidov Dravinjske doline.
  • Razvoj, testiranje in vzpostavitev mreže turističnih infomatov, ki bodo 24 ur ponujali informacije o ponudbi destinacije. Le ti bodo postavljeni v urbanih središčih: Dobrna, Vitanje, Šentjur, Slovenske Konjice in Zreče. Načrtovane aktivnosti: posnetek stanja in spodbujanje aktivnosti, ki pripomorejo k večji vključenosti prepoznanih ranljivih skupin, spodbujanje novih pristopov informiranja in izobraževanja, postavitev poenotene vsebinske strukture, postavitev infomatov, testiranje in aktiviranje delovanja mreže infomatov. Pričakovani neposredni rezultati: izvedeno izobraževanje, oblikovan priročnik za vnašanje vsebin v infomat, vzpostavljena mreža infomatov, razvita poenotena vsebinska struktura in prilagoditve potrebam dostopnega turizma.
  • Odobreni znesek sofinanciranja ter stopnja sofinanciranja: do 38.857,17 € oz. v višini 80 % skupnih upravičenih stroškov operacije.
  • Obdobje izvajanja aktivnosti: 1.10.2017 – 31.10.2018.
SHIFT + A